Zondag 2 april 2017 | 15.30 - 18.00

Hoofdact:

TRIO THE BIG WORLD MET AD VAN MEURS EN HAYTHAM SAFIA

Wereldmuziek door deze unieke combinatie muzikanten. Al meer dan twintig jaar speelt Ad van Meurs- inmiddels een bekende naam in de Nederlandse en internationale Folk en Blues scene- een belangrijke rol als singer songwriter, gitarist, organisator, schrijver en filmmaker. Zijn nauwe band met de USA maakte van hem een internationaal erkend artiest die zich perfect thuis voelt op het podium, bijzonder veelzijdig is op de akoestische gitaar (slide and finger picking) terwijl hij zijn intrigerende songs ten gehore brengt. Hij vormt met zijn ‘partner in Music’ Ankie Keultjes, zangeres, geluidstechnicus, producer en schrijfster een ideale muzikale samenzwering. Zondag met de befaamde Ud-speler (Arabische luit) Haytham Safia.

Supportact:

BlueChord.

BlueChord is een duo bestaande uit Gerrit de Groot en Rob Kersten. Beiden spelen in de B-Hybridz, de “huis-bluesband” die elke laatste zondag van de maand in cafe Kraaij en Balder in Eindhoven te beluisteren is.
Het repertoire van BlueChord bestaat uit een mengeling van blues, rock en pop songs waar een “bluezy twist” aan is gegeven. Alles puur akoestisch – 2 guitars & 2 voices – waarbij ook het gebruik van klassieke gitaren niet geschuwd wordt. Dit lijdt tot verrassende, niet alledaagse versies van bijvoorbeeld nummers van Gary Moore en the Doors.
...Just like a long train running in the morning dew....