Zondag 4 november 2018 | 15.30 - 18.00

Hoofdact:

CHRIS RONALD TRIO

Folk/Roots artiest Chris Ronald uit Vancouver, maakt zich op voor alweer zijn vierde Europese tour. Na een zeer succesvolle, maandlange tour in Groot-Brittannië in April 2018 is het vasteland van Europa in November 2018 aan de beurt.
Deze rasartiest speelt in de lange schitterende Canadese traditie van verhalen vertellers singer/songwriters. Een perfecte mix van folk/roots/oude country, maar ook Keltische invloeden vanuit zijn Britse achtergrond.

Chris werkte samen met award-winning producer en multi-instrumentalist John MacArthur Ellis (The Be Good Tanyas, Barney Bentall) aan zijn derde CD, Timeline, uitgebracht in Maart 2014. Deze zeer succesvolle CD heeft voor veel internationale aandacht gezorgd en heeft een nominatie voor de prestigieuze  “Songwriter of the Year” prijs bij de Canadian Folk Music Awards opgeleverd en een platencontract bij het grote in Toronto, Canada gevestigde Borealis Label. Op dit label is in het voorjaar van 2017 onder lovende kritieken, de CD Fragments uitgebracht.

Samenstelling: 
Chris Ronald - zang, akoestische gitaar, harmonica, ukulele
John Ellis - dobro, akoestische gitaar, mandoline
Pim Bouwens – Ukulele bas, akoestische basgitaar, percussie

Supportact:

DENNIS WELS

Dennis Wels werd geboren en groeide op in Boxtel. In 1995 richtte hij, onder andere samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Vanaf 1997 brengt hij met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Toen, in 2005, King Talula werd opgeheven, besloot Wels zijn solocarrière een impuls te geven. Het eerste resultaat hiervan, Nightflowers in bloom, werd positief ontvangen. Hierna ging hij, met gitarist Bressers, aan het werk om een professioneel album te schrijven.

In de jaren erna kreeg hij goede recensies. Hij deed (samen met Rudy, met anderen erbij en alleen) de Popronde, stond in het voorprogramma van Daniël Lohues, Gert Vlok Nel, Simone White, Woven Hand, Baby Dee, Danny Vera, Guy Forsyth, Justin Currie en Jeff Martin, zanger van The Tea Party.

De afgelopen periode speelt Dennis voornamelijk solo.