Archief:

Zondag 4 februari 2018

BROOKS WILLIAMS De Amerikaanse singer-songwriter, Brooks Williams staat garant voor originele folk blues. HIj speelt uiterst gevoelig akoestische gitaar, uitstekend slide op zijn resonator en pittige blues en country op zijn Wasbord en cigarbox-gitaar. Troetelkind van de Country blues en Americana met een stem waar je helemaal in opgaat. Een allround vakman die zijn songs op een persoonlijke wijze benadert. Een twintigtal albums heeft deze bluesy singer-songwriter inmiddels op zijn naam staan. MARCEL VERBEEK In 2011 debuteerde Marcel Verbeek met het sfeervolle album 'Days to come' dat goed werd ontvangen. Vele optredens volgden. Marcel speelde samen met onder anderen Anneke van Giersbergen en Harry Sacksioni. Inmiddels staat er ook een tweede album op zijn naam ' The Widow's Waitz'. Marcel wordt ondersteund door William van Barneveld (toetsen) en Paul Sips ( fretless bass). Foto's Theo Looijmans en Annie Maessen

Lees verder en bekijk de foto's en video's...

Zondag 7 januari 2018

Tip Jar. Americana van Nederlandse bodem. Eerlijke en pure muziek, een vers album en lovende recensies. Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk-, pop- en americanagenre, met invloeden uit pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met Birds of Chicago, Walt Wilkins, JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar. Bart en Arianne nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandswegen door het zuiden van de Verenigde Staten. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins. Het buitenlandse avontuur zorgde voor een andere sound. Donker en kleurrijk. De recensies liegen er niet om. Bezetting: Bart de Win: toetsen, zang Arianne Knegt: zang Harry Hendriks: gitaar, banjo, ukelele, zang Tonnie Ector: contrabas HSLG Humans Screaming Like Goats is een akoestisch trio dat akoestische pop, rock en blues maakt. De naam is ontstaan tijdens een avond die het best kan worden beschreven als een onzalige combinatie van speciaal bier en het kijken van YouTube-video’s over geiten die als mensen schreeuwen. Begonnen als werktitel, maar inmiddels een gevestigde geuzennaam.

Lees verder en bekijk de foto's en video's...

Zondag 3 december 2017

Guy Verlinde. Vette, gevoelige blues en folk uit Vlaanderen voortgebracht met lapsteel- en resonatorgitaren, mondharmonica en een oude koffer als kickdrum. Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. Geïnspireerd door diverse blueshelden ontwikkelde hij zich tot een zeer begenadigd harmonica & slidegitarist. Hij bracht 9 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, Houserockers, One Man band en educatieve voorstellingen. Komt de naam Guy Verlinde je bekend voor? Dat kan kloppen, in december 2015 gaf hij als One Man Band een indrukwekkend concert bij Lazy Sonnie Afternoon. En afgelopen zondag heeft hij dat kunnen evenaren. Een zeer geanimeerd optreden met een enthousiast publiek. Esmee Kneppers. Woonachtig in Breugel, 19 jaar oud en ontzettend dol op zingen, bekend van de zitingsavonden en SamenLoop voor Hoop, dat is Esmee Kneppers. En nu dan samen met Tijn Luijben, waarmee ze onderdeel uitmaakt van Son's Got Talent, op het podium in de muziektempel van Son. Een gave uitdaging die ze samen met Tijn op een hele mooie wijze heeft volbracht.

Lees verder en bekijk de foto's en video's...

Zondag 5 november 2017